Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Papež ne more spremeniti Jezusove postave o zakonu«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 11. 2016 / 11:20
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Papež ne more spremeniti Jezusove postave o zakonu«

Kardinal Sarah: Kristus je ustvaril monogamno neločljivo zakonsko zvezo.

Kardinal Robert Sarah je v pogovoru za francosko katoliško revijo L’ Homme Nouveau izrazil začudenje zaradi tolikšne zmede, ki je glede cerkvenega nauka zavladala celo med nekaterimi škofi.

Kot prefekt Kongregacije za bogoslužje in zakramente je kardinal pristojen za zakramente, o katerih se znova precej govori: zakrament svetega zakona, zakrament sprave in zakrament evharistije. Vso to zmedo si kardinal po lastnih navedbah lahko razlaga le s pomanjkljivim znanjem svojih sobratov v škofovstvu. Sam je prepričan, da je Kristus ustvaril monogamno neločljivo zakonsko zvezo v dobrobit možu in ženi ter njunim otrokom in s tem znova vzpostavil izvirno Božjo ureditev, kot je kardinal poudaril v pogovoru.

To seveda vpliva tudi na prejemanje svetega obhajila: »Celotna Cerkev se je vedno držala pravila, da človek obhajila ne more prejeti, če se zaveda, da je storil velik greh. To načelo je dokončno potrjeno tudi v okrožnici Janeza Pavla II. z naslovom Ecclesia de Eucharistia, je kardinal Sarah pojasnil v pogovoru za francosko revijo. »Niti papež ne more nikogar odvezati od te Božje postave.«

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Duhovnik tretjega tisočletja
Pričevanja
15,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh