Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež naj bi leta 2012 obiskal Čile

Objava: 10. 04. 2010 / 06:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež naj bi leta 2012 obiskal Čile

Trenutno je v tej južnoameriški državi na obisku vatikanski državni tajnik, kardinal Tarcisio Bertone

Papež Benedikt XVI. bo po besedah vatikanskega državnega tajnika kardinala Tarcisia Bertoneja čez dve leti obiskal morda obiskal Čile. Pogoj za obisk je seveda, kot je kardinal izjavil za vatikanski dnevnik ‘L’Osservatore Romano’, da ‘ljubi Bog svetega očeta še naprej ohrani pri dobrem zdravju’. Kot možni datum obiska je kardinal omenil leto 2012.

Vatikanski državni tajnik je te dni sam na obisku v tej južnoameriški državi. Minulo sredo se je sestal tudi s predsednikom Sebastianom Pinero, ki je svetega očeta povabil v državo pod Andi.

V četrtek je kardinal Bertone daroval slovesno sveto mašo v najjužnejšem sedežu škofij na svetu, v kraju Punta Arenas. Ob tem so bili odlikovani čilski in argentinski cerkveni predstavniki za zasluge Vatikana pri mirovni rešitvi spora Beagle iz leta 1978. Tedaj je skoraj prišlo do vojaškega obračuna med Argentino in Čilom.

Papež Janez Pavel II. je takrat v Latinsko Ameriko poslal kardinala Antonia Samora, da bi predsednikoma sosednjih držav predstavil vatikanske predloge za rešitev spora. Po dolgoletnih pogajanjih, v katerih je bil udeležen tudi tedanji apostolski nuncij v Čilu in kasnejši vatikanski državni tajnik kardinal Angelo Sodano, so januarja 1984 v Vatikanu podpisali mirovni in prijateljski sporazum med Argentino in Čilom.

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh