Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež nagovoril malgaško ljudstvo

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 02. 09. 2019 / 06:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2019 / 14:48
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež nagovoril malgaško ljudstvo

Video sporočilo svetega očeta pred potovanjem na Madagaskar.

Papež Frančišek je pred začetkom apostolskega potovanja v Afriko od 4. do 10. septembra poslal video sporočilo malgaškemu ljudstvu. Na Madagaskar bo iz Maputa v Mozambiku prispel v petek, 6. septembra, v Rim se bo vrnil v torek, 10. septembra, vmes pa bo v ponedeljek, 9. septembra, obiskal Mavricij.

Video sporočilo

Dragi bratje in sestre Madagaskarja!
Z Božjo milostjo bom čez nekaj dni med vami! Želim pa, da že sedaj pride do vas moj prisrčen pozdrav skupaj z zahvalo za vse, kar ste storili in kar delate v pripravi na moj obisk. Predvsem se vam zahvaljujem za vašo molitev, tako osebno kot po družinah in župnijskih skupnostih ter bolnišnicah in zaporih. Molitev ne pozna meja in ko bom na Madagaskarju, četudi bom lahko obiskal le nekatere kraje, bom z molitvijo dosegel vse in za vse izprosil Božji blagoslov.

Dragi prijatelji Malgaši, vaša dežela je znana po svojih naravnih lepotah, in zato recimo: »Hvaljen si!«. Naša dolžnost je, da jo skrbno varujemo. Je pa tudi druga lepota, ki je še bolj pri srcu Kristusu in papežu: Lepota njegovega ljudstva, torej vaša svetost! Zato vas bom prišel potrditi v veri in istočasno zajemati iz nje. Sveta Devica naj nam izprosi ta dar. Hvala in kmalu nasvidenje!

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh