Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na Twitterju: Težave na Kitajskem

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 06. 12. 2012 / 09:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež na Twitterju: Težave na Kitajskem

Socialno omrežje Twitter je na Kitajskem nedostopno.

Kot je minuli ponedeljek napovedal vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi, naj bi uradni vatikanski račun odprli tudi na neki kitajski ‘mikroblogerski’ spletni strani. Razlog za to tiči v dejstvu, da je socialno omrežje Twitter na Kitajskem nedostopno. Namesto Twitterja imajo Kitajci lastno omrežje po imenu Sina Weibo.

Podobne težave na Kitajskem obstajajo tudi s kanalom YouTube. Zaradi velike cenzure ga ljudje sprejemajo precej zadržano. Od odprtja v letošnjem oktobru se je po podatkih bangkoške katoliške agencije UCANews na omrežje prijavilo le devet novih naročnikov. Na kanalu je trenutno 73 video posnetkov, v glavnem papeževih avdienc in nagovorov, na voljo pa je ogled s komentarjem v kitajskem knjižnem jeziku mandarinščini. Vatikanski kanal z največ ogledi je tisti v angleškem jeziku, s 36.000 naročniki in 7,5 milijona ogledov.

P. Lombardi je pojasnil, da je kitajski video kanal usmerjen predvsem na kitajske katoličane v tujini, saj tudi YouTube na Kitajskem ni dostopen.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh