Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: na svetu ni konservativnih ali naprednih družin

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 12. 2014 / 07:59
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: na svetu ni konservativnih ali naprednih družin

Papež: na svetu ni konservativnih ali naprednih družin

Frančišek v poslanici ob svetovnem dnevu družin: »Družina je družina«.

Za papeža Frančiška na svetu ne obstajajo »konservativne« ali »napredne« družine. Družin ne bi smeli opredeljevati po »ideoloških zasnovah«, kajti »družina je družina«, je zapisano v poslanici za 8. svetovni dan družin, ki ga bo katoliška Cerkev obhajala v ameriški Filadelfiji med 22. in 27. septembrom prihodnje leto, prirejajo pa ga na temo Ljubezen je naše poslanstvo. Družina živi. Papež je poudaril, da je »poslanstvo krščanske družine, tako danes kot včeraj, oznanjati svetu Božjo ljubezen z močjo zakramenta zakona. S tem istim oznanilom se rodi in gradi živa družina, ki ognjišče ljubezni postavi v središče vsega svojega človeškega in duhovnega dinamizma.«



Papež obenem v poslanici zahteva odpoved individualističnemu, potrošniško usmerjenemu in hedonističnemu življenjskemu slogu. Le na ta način bosta do veljave znova prišli »veličina in lepota« zakonske zveze in družine, nadaljuje Frančišek, ki je poslanico naslovil na predsednika Papeškega sveta za družino, nadškofa Vincenza Paglio.

8. svetovni dan družin v katoliški Cerkvi prirejajo v ameriški Filadelfiji med 22. in 27. septembrom prihodnje leto. Vatikan je ob tej priložnosti na dogodku napovedal tudi udeležbo papeža Frančiška. Postaje in natančni datumi papeževega potovanja zaenkrat še niso znani.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: splet / RV

Kupi v trgovini

Po Božji podobi
Duhovna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh