Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na dopustu v planinah

Za vas piše:
Radio Vatikan
Objava: 14. 07. 2009 / 06:43
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež na dopustu v planinah

Prisrčen sprejem svetega očeta v dolini Aoste

Sveti oče je včeraj začel svoje dvotedenske počitnice, ki jih bo preživel v kraju Les Combes v občini Introdo v pokrajini Valle d'Aosta na severu Italije. Okrog poldneva so ga tam sprejeli krajevni škof monsinjor Giuseppe Anfossi, župan Osvaldo Naudin in množica domačinov, med njimi tudi otroci. Papež je v teh krajih počitnice preživljal že v letih 2005 in 2006.

Papež Benedikt XVI. bo tu ostal do 29. julija, preostali del poletja pa bo preživel v poletni apostolski palači v Castel Gandolfu. V času papeževih počitnic v Introdu splošnih in zasebnih avdienc ne bo, vendar se bo papež z verniki srečeval pri nedeljskih opoldanskih molitvah. Prvič bo z domačini molil prihodnjo nedeljo na trgu pred župnijsko cerkvijo v Romanu Canavese, mestu blizu Torina, domačem kraju vatikanskega državnega tajnika kardinala Tarcisia Bertoneja, nato pa še 26. julija, ko bo sveti oče molil s svoje rezidence v Introdu. Splošne avdience se bodo nadaljevale s papeževih prihodom v Castel Gandolfo, prva bo v sredo, 5. avgusta. Sveti oče bo tu z okna svoje počitniške apostolske palače tudi vsako nedeljo molil opoldansko molitev Angel Gospodov.

Papež je o svojih počitnicah govoril tudi v nagovoru pri nedeljski opoldanski molitvi Angel Gospodov na Trgu svetega Petra in vernike povabil, naj ga spremljajo v molitvi, saj nas ta, kot je dejal, ne glede na razdalje povezujejo v eno samo dušo. Ob tem je Benedikt XVI. pozval k previdnosti pri vožnji in spoštovanju prometnih predpisov.

Kot je pred papeževim prihodom v Les Combes dejal tamkajšnji škof monsinjor Anfossi, bo bivanje svetega očeta v tem kraju posebna milost, verniki pa so mu za to iz srca hvaležni. Anfossi je v prispevku za škofijski tednik Corriere della Valle pojasnil, da bodo prebivalci Les Combesa naredili vse, kar je v njihovi moči, da bi se papež med njimi čim bolje počutil. Dodal je, da bodo domačini svetemu očetu popolnoma na razpolago in bodo poskrbeli , da mu bodo dnevi, ki jih bo preživel med njimi, minili čim vedrejše. Po škofovih besedah je sprejem Petrovega naslednika za vsakega, ki veruje v Jezusa Kristusa, nekaj, kar zadeva notranjo raven življenja. Tak vernik je tudi poklican, da papeža, njegovo osebo in njegovo delo spremlja z molitvijo.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh