Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na binkošti: V moči Duha govorimo o miru

Za vas piše:
M. P.
Objava: 19. 05. 2024 / 13:58
Oznake: Papež
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.05.2024 / 14:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež na binkošti: V moči Duha govorimo o miru
Binkoštni praznik zaznamuje rdeča barva, ki je liturgično barva Svetega Duha. FOTO: Vatican News

Papež na binkošti: V moči Duha govorimo o miru

Na binkoštno nedeljo je papež Frančišek v baziliki svetega Petra daroval sveto mašo. Med homilijo je spregovoril o moči Svetega Duha, s katero kristjan tudi v današnjem svetu govori o miru, odpuščanju, sprejemanju in solidarnosti, življenju in spoštovanju.

Sveti Duh deluje v nas z močjo, simbolizirano z vetrom in ognjem, ki nam pomaga premagovati zlo in preoblikovati naša srca. Ta moč je nujna za zmago nad grehom in za rast v kreposti, je poudaril papež Frančišek.

Hkrati pa Duh deluje tudi z ljubeznivostjo. Njegova prisotnost je nežna in ozdravlja naša srca, kar omogoča krepitev naših odnosov in skupnosti. Jezusov primer preizkušnje v puščavi pod vodstvom Duha kaže na to preobrazbo in rast v moči.

Papež poudarja, da je Sveti Duh hkrati močan in nežen, kar nam omogoča, da z zaupanjem in ljubeznivostjo oznanjamo evangelij. Kristjanova moč ne izhaja iz objestnosti, temveč iz zvestobe resnici, ki jo Duh poglablja v nas.

Poslanstvo Cerkve, ki ga vodi Sveti Duh, je univerzalno in presega vse meje. Papež Frančišek poziva k širjenju evangelija z močjo in ljubeznivostjo, sprejemanjem vseh ljudi in prinašanjem upanja svetu. Sveti Duh je tisti, ki nas vodi, da vztrajamo na poti miru, bratstva in pravičnosti.

Nalaganje
Nazaj na vrh