Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež molil za pokojne predhodnike

Objava: 03. 11. 2009 / 09:22
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež molil za pokojne predhodnike

Ob vsakoletnem prazniku vseh vernih rajnih papež moli ob grobnicah preminulih papežev, v četrtek pa bo daroval sveto mašo za v lanskem letu umrle kardinale in škofe

Papež Benedikt XVI. je sinoči molil v ‘Grotte Vaticane’ za vse svoje tamkaj pokopane predhodnike in za vse preminule, so sporočili iz Vatikana. Zasebna pobožnost v papeški grobnici je običaj na praznik, ko se v katoliški Cerkvi spominjamo vseh vernih rajnih in molimo za njihov večni blagor.

Prostor pod baziliko svetega Petra v Vatikanu je zaradi neposredne bližine Petrovega groba že od nekdaj priljubljeno zadnje počivališče papežev. Tam si je svoj zadnji ‘zemeljski dom’ izvolilo že 160 Petrovih naslednikov. V različnih delih kripte se nahaja okoli petindvajset nagrobnih spomenikov, med njimi tudi nagrobnik v spomin Janeza Pavla II.

V četrtek pa bo papež Benedikt XVI. v baziliki svetega Petra daroval spominsko sveto mašo za vse v preteklem letu preminule kardinale in škofe v katoliški Cerkvi. Kot so sporočili z vatikanskega tiskovnega urada, bo papež sveto mašo daroval skupaj s kardinalskim kolegijem.

Od novembra lanskega leta je preminilo sedem kardinalov, vsi v starosti od 85 do 93 let. Med njimi so bili Pio Laghi, koptsko-katoliški patriarh Stefanos II.Ghattas, Paul Joseph Pham Dinh Tung in Stephen Kim Sou-hwan. Trenutno kardinalski zbor šteje 185 članov, od katerih ima 113 kardinalov volilno pravico ob morebitni izvolitvi novega papeža, saj ne presegajo starostne meje osemdesetih let.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh