Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: moj »socialni delavec« ljudem v Ukrajino prinaša upanje

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 12. 09. 2022 / 09:42
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.09.2022 / 12:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: moj »socialni delavec« ljudem v Ukrajino prinaša upanje
Kardinal Krajewski v Lvovu med enim od obiskov v Ukrajini. FOTO: Vatican News

Papež: moj »socialni delavec« ljudem v Ukrajino prinaša upanje

Papež Frančišek je v znak bližine in upanja v Ukrajino znova poslal svojega »socialnega delavca«, vatikanskega miloščinarja kardinala Konrada Krajevskega.

»Kardinal Krajevski je v Ukrajini v mojem imenu, da bi tamkajšnjim ljudem prinesel upanje,« je sveti oče dejal med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja v Vatikanu. Kot poroča spletni portal Vatican News, je cerkveni voditelj znova pozval k molitvi za ukrajinsko ljudstvo in za mir.

Gre za tiho in evangeljsko potovanje z namenom, da kardinal izkaže bližino ljudem, ki trpijo.

Od izbruha vojne v Ukrajini je kardinal v rimski kuriji, prefekt Dikasterija za službo dejavne ljubezni, že četrtič v tej preizkušani deželi, kjer izpolnjuje papeževo poslanstvo. Papežev »socialni delavec« se je tokrat odpravil na območja Odese, Žitomirja, Harkova in drugih krajev v vzhodni Ukrajini, da bi obiskal in podprl različne skupnosti vernikov, duhovnikov in posvečenih oseb ter njihove škofe, ki kljub nevarnosti vojne vztrajno opravljajo svojo službo v teh krajih že več kot 200 dni, so ob koncu tedna sporočili iz Vatikana s pojasnilom: »Gre za tiho in evangeljsko potovanje z namenom, da kardinal izkaže bližino ljudem, ki trpijo, moli in tolaži vsakega od njih ter s svojo navzočnostjo pokaže, da niso sami v teh razmerah, ki prinašajo le uničenje in smrt. Ta kardinalov obisk spremlja tudi konkretna pomoč različnih škofijskih Karitas.«

Kardinal Krajewski je v Ukrajini preživel tudi veliki teden in velikonočne praznike.

Frančišek je svojega miloščinarja že kmalu po začetku vojne napotil v Ukrajino kot svojega posebnega odposlanca. 58-letni Poljak je v državo med drugim pripeljal humanitarno pomoč. Kardinal Krajewski je v Ukrajini preživel tudi veliki teden in velikonočne praznike. Med drugim je skupaj z ukrajinskimi verniki molil križev pot v porušeni vasi Borodjanka, okoli 30 kilometrov severozahodno od Kijeva.

Nalaganje
Nazaj na vrh