Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež med avdienco o pripravi darov

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 28. 02. 2018 / 10:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.02.2018 / 12:58
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež med avdienco o pripravi darov

Sveti oče je znova molil za Sirijo in Sirce imenoval »mučeniški narod«.

Papež Frančišek je med današnjo splošno avdienco znova molil za Sirijo in Sirce imenoval »mučeniški narod«. Prisrčno je pozdravil vse romarje in obiskovalce iz Sirije, Svete dežele in Bližnjega vzhoda, ki so bili navzoči na današnji avdienci. Dejal je, da »moramo moliti za te brate in sestre in za vse preganjane kristjane«. Varnostni svet ZN je pozval k premirju, da bi človekoljubna pomoč lahko dosegla najbolj prizadeta območja, toda poročila iz Sirije trdijo, da se spopadi kljub temu nadaljujejo.



Zaradi velikega števila obiskovalcev, ki so danes želeli videti papeža Frančiška, in zaradi neobičajno nizkih temperatur v italijanski prestolnici je bila splošna avdienca danes kar na dveh prizoriščih, najprej v dvorani Pavla VI., nato pa še v baziliki sv. Petra.

Tu se je papež osredinil predvsem na naše postno potovanje, ki ga je označil kot priložnost, da si »odločno prizadevamo za spreobrnjenje in duhovno obnovo za prebujenje pristne vere«. Papež Frančišek je vse navzoče spomnil, da je »ljubezen način življenja, po katerem prepoznamo vernike«.

Osrednja tema papeževe enajste kateheze o sveti maši je bila evharistično bogoslužje, ki se začne, kot je dejal sveti oče, »s pripravo darov kruha in vina«. Ta obred, je dodal, »nas vabi, da svoja življenja ponudimo kot duhovno daritev«.

»Da bi duhovnost darovanja sebe, katerega nas uči ta del svete maše, lahko razsvetlila naše dni, odnose z drugimi, vse, kar počnemo, trpljenje, na katerega naletimo, ter nam pomagala graditi zemeljsko mesto v luči evangelija«, je današnji nagovor sklenil papež Frančišek.

Vir: Vatican Radio / kath.net / RV
Foto: www.vaticannews.va

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh