Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež libanonske katoličane in muslimane spodbuja k dialogu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 03. 2014 / 08:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež libanonske katoličane in muslimane spodbuja k dialogu

Papež libanonske katoličane in muslimane spodbuja k dialogu

Medversko molitveno srečanje v Bejrutu o Mariji v Svetem pismu in Koranu.

Papež Frančišek je mlade katoličane in muslimane v Libanonu spodbudil, naj si skupaj prizadevajo za mir in skupno blaginjo. Njihovo sodelovanje je pomembno za celostni razvoj posameznika in izgradnjo celotne družbe, je zapisano v papeževem sporočilu udeležencem islamsko-katoliškega molitvenega srečanja, ki so ga minuli torek priredili v libanonski prestolnici Bejrut.

To je bilo že osmo srečanje nekdanjih študentov katoliške Univerze sv. Jožefa v Bejrutu in Kolegija Naše Gospe iz Jamhourja. Udeležil se ga je tudi tajnik Papeškega sveta za medverski dialog, msgr. Miguel Angel Ayuso Guixot.


Minuli torek so v Libanonu praznovali: tamkajšnji kristjani so obhajali praznik Gospodovega oznanjenja Mariji, ki v maronitski Cerkvi že stoletja igra osrednjo vlogo. Na medverskem molitvenem srečanju v Bejrutu so ob tej priložnosti po navedbah Radia Vatikan spregovorili o pojavnosti Marije v Svetem pismu in v Koranu.

Nekdanji predsednik libanonske vlade Saad Rafic Hariri je po obisku pri papežu Benediktu XVI. v začetku leta 2010 praznik Gospodovega oznanjenja razglasil za libanonski državni praznik. Marijo poznajo tako v Svetem pismu kot v Koranu, zato jo častijo kristjani in muslimani, je svojo odločitev tedaj utemeljil Hariri.

Vir: Kathpress / RV

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh