Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež konec septembra v Luksemburg in Belgijo

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 20. 05. 2024 / 13:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.05.2024 / 13:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež konec septembra v Luksemburg in Belgijo
Papež bo v letošnjem septembru opravil več apostolskih potovanj. FOTO: Vatican Media

Papež konec septembra v Luksemburg in Belgijo

Papež Frančišek bo na povabilo tamkajšnjih cerkvenih in državnih voditeljev konec letošnjega septembra obiskal Luksemburg in Belgijo.

Na apostolskem potovanju med 26. in 29. septembrom bo najprej obiskal Luksemburg, nato pa še Bruselj, Leuven in Louvain-la-Neuve, so danes sporočili iz Vatikana. Po besedah vatikanskega tiskovnega predstavnika Mattea Brunija bo natančen program potovanja objavljen pozneje.

Kardinal Hollerich napovedal Frančiškov obisk

Večina Luksemburžanov se izreka za katoličane. Kot so pred dnevi poročali luksemburški mediji, je papežev obisk minuli teden med romanjem kipa Fatimske Matere Božje v Wiltzu spontano napovedal luksemburški nadškof kardinal Hollerich, s čimer je »razveselil številne vernike«. Nadškof si je v Luksemburgu pridobil veliko spoštovanje, »ne le v svoji Cerkvi, temveč tudi zunaj nje«, in neguje dobre odnose z vsemi političnimi krogi, »predvsem pa z ljudmi«.

Notranjost ene bruseljskih cerkva. FOTO: Vatican Media

Papež je Belgijo nazadnje obiskal leta 1995, ko se je Janez Pavel II. udeležil beatifikacije očeta Damijana.

Janez Pavel II. v Belgiji leta 1995

Belgijska škofovska konferenca je prav tako potrdila, da so o kratkem obisku razpravljali že v okviru praznovanja 600-letnice Katoliške univerze v Leuvnu. Papež je Belgijo nazadnje obiskal leta 1995, ko se je Janez Pavel II. udeležil beatifikacije očeta Damijana, ki je živel med gobavci na havajskem otoku Molokaj. Obisk je bil prestavljen po papeževem padcu na Poljskem leto pred tem, Janez Pavel II. pa je nato obiskal le Bruselj.

V začetku septembra obisk Azije

V začetku meseca septembra, od 2. do 13., bo papež obiskal štiri azijske države, Indonezijo, Papuo Novo Gvinejo, Vzhodni Timor in Singapur, kar bo njegovo najdaljše potovanje doslej.

Nalaganje
Nazaj na vrh