Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež ima v naslednjih mesecih zelo natrpan program

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 21. 05. 2013 / 05:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež ima v naslednjih mesecih zelo natrpan program

Na praznik apostolov Petra in Pavla, rimskih zavetnikov, bo Frančišek novo imenovanim metropolitom v preteklem letu v baziliki sv. Petra podelil palij.

S slovesnim bogoslužjem pred lateransko baziliko bo papež Frančišek 30. maja letos obhajal praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Kot njegovi predhodniki bo tudi Frančišek nato vodil telovsko procesijo z Najsvetejšim po rimskih ulicah, lahko razberemo iz programa papeževih obveznosti v naslednjih mesecih, ki so ga ob koncu tedna objavili v Vatikanu.

Že v četrtek bo sveti oče v baziliki sv. Petra s člani Italijanske škofovske konference obhajal besedno bogoslužje ob letu vere. Na nedeljo Sv. Trojice, 26. maja, bo Frančišek obiskal rimsko župnijo svetih Elizabete iz Zaharije (Santi Elisabetta e Zaccaria), kjer bo prav tako obhajal slovesno bogoslužje.

Teden dni kasneje, 2. junija, bo v Petrovi baziliki vodil evharistično češčenje s konferenčnim video vklopom s številnimi večjimi romarskimi središči po vsem svetu. V nedeljo, 16. junija, bo papež na Trgu sv. Petra obhajal bogoslužje v okviru leta vere na temo zaščite človeškega življenja. Na praznik rimskih zavetnikov, apostolov Petra in Pavla, 29. junija, bo Frančišek novo imenovanim metropolitom v preteklem letu v baziliki sv. Petra podelil palij.

V nedeljo, 7. julija, bo na Petrovem trgu daroval sveto mašo, h kateri so povabljeni semeniščniki, novici in novicke. 22. julija se sveti oče odpravlja v Brazilijo. Vrhunec njegovega tamkajšnjega obiska bo njegova udeležba na 28. svetovnem dnevu mladih v Riu de Janeiru. Vrnitev v Vatikan je predvidena 29. julija.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh