Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež daroval zdravila za sirske otroke

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 12. 2013 / 09:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež daroval zdravila za sirske otroke

Pomoč za 4.000 begunskih otrok v Libanonu.

Papež Frančišek je daroval zdravila za medicinsko oskrbo 4.000 sirskih otrok v Libanonu. Projekt pomoči uresničuje Papeški svet »Cor Unum« skupaj z vatikansko otroško bolnišnico »Bambino Gesu« v Rimu, je pojasnil kardinal Robert Sarah, vodja omenjenega sveta, v pogovoru za vatikanski časnik »L'Osservatore Romano«.

Papež je dal na razpolago denar za nakup zdravil za tri do štiri tisoč begunskih otrok. Vatikanska pediatrična klinika je v Libanon napotila nekaj svojih zdravnikov in drugo strokovno osebje, da bodo tam vzpostavili premično bolnišnico. Za potrebno logistiko skrbi libanonska Karitas. Več kot 50 % sirskih beguncev je otrok ali mladih odraslih, je pojasnil kardinal Sarah.

Po navedbah Visokega komisariata za begunce pri Združenih narodih, UNHCR, je samo v Libanonu trenutno več kot 700.000 sirskih beguncev.Kardinal Sarah je še sporočil, da so katoliške človekoljubne organizacije od izbruha sirskega spora prispevale človekoljubno pomoč v višini skupno 78 milijonov dolarjev. Ta denar je bil namenjen prizadetim v celotni Siriji, pa tudi sirskim beguncem v sosednjih državah. Trenutno v Siriji deluje 62 katoliških ustanov, je pojasnil predsednik Papeškega sveta »Cor Unum«.

Kardinal Sarah je obenem izrazil upanje, da bi mednarodna konferenca o Siriji, ki jo v Ženevi načrtujejo 22. januarja prihodnje leto, poskrbela za prihodnost kristjanov in drugih manjšin v državi. Izrekel je še zahtevo po ohranitvi ozemeljske celovitosti Sirije. Sarah se je v preteklih dneh v Libanonu sestal s sirskimi begunci, udeležil pa se je tudi sinode maronitske Cerkve.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh