Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo sprejel armenskega predsednika

Objava: 07. 12. 2011 / 09:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo sprejel armenskega predsednika

Armenija je najstarejša krščanska dežela na svetu, med leti 1922 in 1991 pa je bila ena izmed republik Sovjetske zveze.

Papež Benedikt XVI. bo prihodnji ponedeljek sprejel armenskega predsednika Serga Sarkissiana. Tretji predsednik neodvisne dežele na jugu Kavkaza, ki velja za najstarejšo krščansko deželo na svetu, med leti 1922 in 1991 pa je bila ena izmed republik Sovjetske zveze, je bil izvoljen leta 2008.

Le nekaj tednov po izvolitvi za državnega poglavarja je Sarkissian Benedikta XVI. uradno povabil na obisk v Armenijo. Vabilo je papežu izročil poglavar armenske apostolske Cerkve, katolikos patriarh Karekin II., med svojim obiskom v Vatikanu. Izmed sedmih milijonov vernikov armenske apostolske Cerkve jih okoli dva milijona živi v republiki Armeniji.

Karekin II. je leta 2008 v Rimu prejel častni doktorat Papeške salezijanske univerze. Benedikt XVI. se je s patriarhom takrat sestal na stopnicah bazilike sv. Petra. Katolikosu je bila dodeljena redka čast, da je lahko pripravil nagovor med splošno avdienco. V svojem govoru je pozval k prizadevanjem za mir in k jasni obsodbi slehernega genocida, pri čemer je omenil tudi pokol armenskega ljudstva med leti 1915 in 1920. Ravno v današnjem položaju, ko svet zaznamuje terorizem, je izrednega pomena priznanje enotnosti in solidarnosti.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh