Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo maševal na francoskem vojaškem pokopališču

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 29. 10. 2021 / 18:40
Oznake: Cerkev, Papež, Vatikan
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.10.2021 / 19:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež bo maševal na francoskem vojaškem pokopališču
Papež na ameriškem vojaškem pokopališču Nettuno FOTO: Reuters/arhiv Družine

Papež bo maševal na francoskem vojaškem pokopališču

Papež Frančišek bo na letošnji praznik vseh vernih rajnih, 2. novembra, obhajal spominsko bogoslužje na francoskem vojaškem pokopališču v Rimu, so sporočili iz Vatikana.

Bogoslužje je predvideno ob 11. uri. Vojaško pokopališče na griču Monte Mario je zadnje počivališče številnih padlih v drugi svetovni vojni. Kot spominjajo pri avstrijskem Kathpressu, je sveti oče lani omenjeni praznik obeležil v cerkvi nemškega pokopališča v Vatikanu. Zaradi epidemije koronavirusne bolezni je bilo bogoslužje obhajano v ožjem krogu. Campo Santo Teutonico poleg bazilike sv. Petra je že dvanajst stoletij zadnje počivališče nemško govorečih romarjev.

Vojaško pokopališče na griču Monte Mario je zadnje počivališče številnih padlih v drugi svetovni vojni.

V preteklih letih je papež praznik vernih rajnih obhajal s spominskimi bogoslužji na različnih večjih pokopališčih v Rimu, pa tudi na ameriškem vojaškem pokopališču Nettuno, kjer prav tako počivajo padli iz druge svetovne vojne, in v Priscilinih katakombah.

 Slovesno somaševanje v baziliki sv. Petra FOTO: Vatican Media

4. novembra spominsko bogoslužje za pokojne kardinale in škofe

Dva dni pozneje bo papež v baziliki sv. Petra obhajal spominsko bogoslužje za vse kardinale in škofe, ki so umrli v zadnjem letu dni. K somaševanju so povabljeni tudi vsi patriarhi, kardinali, nadškofje in škofje, ki bodo tega dne navzoči v Vatikanu.

Naslednji dan, 5. novembra, bo papež po navedbah Radia Vatikan ob 10. uri in 30 minut daroval sveto mašo na Katoliški univerzi Srca Jezusovega v Rimu.

Somaševanje v vatikanski baziliki bo sveti oče vodil tudi 21. novembra, na slovesni praznik Kristusa Kralja.

14. novembra, na 33. nedeljo med letom, bo v baziliki svetega Petra ob 10. uri obhajal sveto mašo ob 5. svetovnem dnevu revnih, somaševanje v vatikanski baziliki pa bo sveti oče vodil tudi 21. novembra ob 10. uri, na slovesni praznik Kristusa, Kralja vesoljstva, ko bomo obhajali tudi 36. svetovni dan mladih.

Kupi v trgovini

Knjiga meseca maja
Ves sem v Božjih rokah
Papeži
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh