Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo kmalu spet igral klavir

Objava: 17. 07. 2009 / 15:53
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo kmalu spet igral klavir

Ob ustrezni rehabilitaciji bo njegovo zapestje ozdravljeno v mesecu dni, zatrjujejo zdravniki

Papež Benedikt XVI., ki je na počitnicah v dolini Aoste v severni Italiji, je padel in so ga odpeljali na preiskave v bolnišnico. V Vatikanu so sporočili, da je papežu ponoči spodrsnilo v njegovi sobi, pri tem pa naj bi utrpel lažji zlom desnega zapestja.

Vatikanski tiskovni predstavnik Federico Lombardi je zatrdil, da poškodba ni huda. Papeža so sicer operirali, pri čemer je dobil lokalno anestezijo.

Ko so ga danes zjutraj prepeljali v bolnišnico, je papež v zgradbo šel sam ob pomoči svojega osebnega tajnika, msgr. Georga Gänsweina, poročajo agencije. Še preden se je napotil v bolnišnico, je sveti oče brez posebnih težav maševal in zajtrkoval.

Operacija, med katero so papežu naravnali zlomljene dele kosti, je po navedbah tiskovnega predstavnika bolnišnice potekala brez zapletov. Kot je povedal papežev osebni zdravnik Patrizio Polisca, so papežu zaradi varnosti namestili mavčni ovoj, zapestje pa naj bi se po navedbah lečečih zdravnikov pozdravilo v mesecu dni. Sveti oče naj ne bi imel trajnejših posledic pri gibljivosti roke. Bolnišnico je zapustil že danes popoldne in se okoli četrte ure vrnil v svoje počitniško bivališče.

Zdravniki, ki so papeža sprejeli v bolnišnici, so povedali, da padec ni bil posledica slabega počutja, ampak le trenutne neprevidnosti. Z ustrezno rehabilitacijo, so dodali, bo sveti oče kmalu zopet igral na klavir.

To je sicer prva znana zdravstvena težava sedanjega papeža po prevzemu položaja aprila 2005, opaziti pa je bilo, da je posebej po daljših potovanjih sveti oče precej utrujen. V bolnišnici v Aosti so ga opisali kot pozornega in dobro razpoloženega pacienta.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh