Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Papež bo gotovo našel čas za obisk Belorusije«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 08. 2016 / 08:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Papež bo gotovo našel čas za obisk Belorusije«

Novi nuncij, nadškof Gabor Pinter, je nastopil službo v Minsku.

Papež Frančišek je obljubil, da bo našel čas za obisk Belorusije, je v izjavi na spletni strani Beloruske škofovske konference sporočil novi apostolski nuncij v Minsku, nadškof Gabor Pinter. Nadškof Pinter, ki je pred tem delal kot nuncijev svetovalec na apostolski nunciaturi na Dunaju, je pred nekaj dnevi nastopil svoj novi položaj v Belorusiji.



Nuncij je sporočil, kako mu je papež zagotovil, da bo našel »čas in priložnost« za obisk Belorusije. Trenutno še ni mogoče reči, kdaj in kako bo do obiska prišlo, toda papeževe besede so za Belorusijo vsekakor pozitivne, je prepričan nadškof Pinter.

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je med zadnjim obiskom v Rimu maja letos papeža Frančiška uradno povabil na obisk v domovino, kar podpira tudi tamkajšnja škofovska konferenca pod vodstvom nadškofa Tadeusza Kondrusiewicza. Z obiskom se strinja tudi polavtonomna beloruska pravoslavna Cerkev, ki jo vodi metropolit Pavel, eksarh Moskovskega patriarha za Belorusijo.

Medcerkveni odnosi med katoliško in pravoslavno Cerkvijo se v Belorusiji razvijajo pozitivno; delež katoličanov znaša okoli 12 %.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh