Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež birmal 44 mladih in odraslih

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 29. 04. 2013 / 08:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež birmal 44 mladih in odraslih

Včerajšnjega slovesnega bogoslužja v Vatikanu se je udeležilo okoli 100.000 ljudi; Frančišek je zakrament svete birme podelil mladim in odraslim vernikom iz dežel, kot so Nigerija, Kongo in Libanon, kjer kristjani trpijo zaradi izredno težkih pogojev in preganjanja.

Papež Frančišek je včeraj 44 mladim in odraslim z vsega sveta podelil zakrament svete birme. Birmanci v starosti med 11 in 55 let prihajajo predvsem iz držav, v katerih kristjani trpijo zaradi izredno težkih pogojev in preganjanja, denimo iz Nigerije, Demokratične republike Kongo in iz Libanona. Med kandidati pa je bil tudi Evropejec iz Nemčije. Slovesnega bogoslužja na Trgu sv. Petra, ki ga je v okviru leta vere pripravil Papeški svet za novo evangelizacijo, se je udeležilo okoli 100.000 ljudi.

V svojem nagovoru je Frančišek birmance pozval, naj bodo trdni v svoji v veri in naj vedno 'plavajo proti toku'. »Na svetu ni težav, trpljenja, nerazumevanja, ki bi se jih morali bati, če ostajamo združeni z Bogom in ne izgubimo njegovega prijateljstva«, je dejal sveti oče. Kristjan mora zaupati Božjemu delovanju. »Z Njim lahko dosežemo velike stvari«, je prepričan papež.

V spremstvu botrov so birmanci posamično pristopali k svetemu očetu. Frančišek jim je mazilil čelo s svetim oljem in z vsakim izmenjal pozdrav miru. Od birmancev se je poslovil s poljubom na lice.

Nujno potrebno je, da se odpremo delovanju Svetega Duha, je papež pozval zbrane birmance. Ta prenavlja vse stvari, spreminja ljudi in želi preko njih spremeniti ves svet. V primerjavi s tem so vse posvetne novosti zgolj navidezne in prehodne. »Tista novost, ki jo Bog podarja v našem življenju, pa je dokončna«, je dejal papež.

Cerkev in posamezni verniki se v svetu, ki kristjanov ne razume, srečujejo s številnimi ovirami. Poleg tega pa obstajajo tudi ovire v naših srcih. Kristjani morajo dopustiti, da Božji Duh spremeni naše senčne plati in načine vedenja, ki Bogu niso povšeči.

Ob zaključku slovesne svete maše je papež Frančišek vsakega izmed 44 birmancev osebno pozdravil. Na stopnicah pred baziliko sv. Petra je z vsakim na kratko spregovoril, ga vprašal po imenu in odo kod prihaja, in z njim izmenjal par besed. Pri je svetega očeta spremljal nadškof Rino Fisichella, predsednik Papeškega sveta za novo evangelizacijo, ki je bogoslužje s podelitvijo zakramenta svete birme v okviru leta vere tudi pripravil.

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh