Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Benedikt XVI. bo junija prihodnje leto obiskal Ciper

Objava: 02. 10. 2009 / 09:44
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Benedikt XVI. bo junija prihodnje leto obiskal Ciper

Po neuradnih podatkih naj bi takrat katoliškim patriarhom in škofom z Bližnjega vzhoda predal delovni dokument za Bližnjevzhodno sinodo

Papež Benedikt XVI. bo junija prihodnje leto obiskal Ciper, je sporočila ciprska vlada minuli četrtek, na praznik ciprske neodvisnosti. Kot je zapisala v sporočilu za javnost, se bo sveti oče tako odzval na povabilo tamkajšnje Cerkve in predsednika države Demetrisa Christofiasa, ki se je s svetim očetom sestal konec marca v Vatikanu. Novico so potrdili tudi z vikariata latinskega jeruzalemskega patriarha, v čigar pristojnosti je Ciper.

Natančen datum papeževega obiska na Cipru še ni znan, predvidoma pa naj bi se zgodil med 4. in 6. junijem. Veselje nad potovanjem so že izrazili tudi vidnejši predstavniki Cerkve na Cipru, med njimi tudi latinski jeruzalemski patriarh Fouad Twal in maronitski nadškof Josef Souaef, so še sporočili s ciprske vlade.

Po neuradnih podatkih naj bi papež Benedikt XVI. ob svojem obisku Cipra katoliškim patriarhom in škofom z Bližnjega vzhoda predal delovni dokument (‘Instrumentum Laboris’) za Bližnjevzhodno sinodo, ki se bo odvijala med 10. in 24. oktobrom prihodnje leto.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh