Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Panama že kipi od mladosti

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 18. 01. 2019 / 11:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.01.2019 / 11:50
Ustavi predvajanje Nalaganje

Panama že kipi od mladosti

V tej srednjeameriški državi se je včeraj začel svetovni dan mladih, ki se ga udeležujejo tudi Slovenci.

V Panami se je včeraj začel svetovni dan mladih. Kot poroča Radio Ognjišče, se bodo mladi v prvih dneh zbirali po škofijah, v torek pa bodo prišli v prestolnico Panamo, kjer se bodo ob svojih škofih zbirali pri katehezah. Papeža Frančiška v svoji sredi pričakujejo v četrtek zvečer.

Mladi z vsega sveta so torej že priromali v Panamo, kjer bodo v prihodnjih dneh po škofijah spoznavali ta vesel in globoko veren narod. Nadškof Alojzij Cvikl, ki bo za mlade pripravil kateheze, je v pogovoru za Radio Ognjišče povedal, da se je v Rimu srečal s kardinalom in škofom iz Paname in oba sta pripovedovala, kako vsi Panamci živijo s tem srečanjem, ga pričakujejo in se ga veselijo.

Po nadškofovih besedah bo svetovni dan mladih tudi nekakšno nadaljevanje sinode mladih, ki se je končala v veselem in prazničnem vzdušju: »In ravno to se mi zdi, da bo Panama lahko nadaljevala: to veselje, služiti Gospodu. Če danes nismo veseli, težko prepričamo koga. Če naše življenje ne obrodi sadov, tudi nobenega ne prepričamo. In tukaj se mi zdi, da papež želi ravno to, da se razveselimo tega, da smo življenje prejeli kot dar in ga tudi darujemo za druge.«

Geslo letošnjega svetovnega dneva mladih je »Glej dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi«, zato je v ospredju logotipa Marija.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: Vatican News

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh