Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pakistanski proračun predstavil krščanski minister

Objava: 14. 06. 2011 / 07:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pakistanski proračun predstavil krščanski minister

Kamran Michael je načrt stroškov svoje province predstavil kot prvi nemuslimanski minister v večinsko islamski državi.

Po kritiki pakistanske pokrajinske vlade v Lahoreju je krščanski minister Kamran Michael vendarle smel predstaviti proračun svoje province Pundžab. Kot je poročal pakistanski časnik 'The Nation', so triinšestdesetletnemu politiku vladajoče pakistanske Muslimanske lige ponovno zaupali predstavitev proračuna v parlamentarni razpravi, potem ko so mu malce pred tem to pravico zaradi njegove verske pripadnosti odvzeli.

Kamran Michael, edini krščanski član vladnega kabineta v provinci Pundžab, je po navedbah časnika prvi nemuslimanski minister v večinsko islamskem Pakistanu, ki je smel predstaviti proračun. S svojo odločitvijo želi Muslimanska liga po navedbah časnika izkazati svojo versko strpnost. Sprva so se politiki ustrašili, da utegnejo s svojo odločitvijo izgubiti glasove svojih konzervativnih volilcev.

Michael je minister za človekove pravice in manjšine v provinci Pundžab. Šestinsedemdeset milijonov prebivalcev omenjene pakistanske province je večinoma muslimanov, hindujcev in sikhov.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh