Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pakistanski imami nasprotujejo skrajništvu v islamu

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 14. 01. 2019 / 11:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.01.2019 / 08:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pakistanski imami nasprotujejo skrajništvu v islamu

Petsto imamov je podpisalo izjavo proti skrajništvu in se zavezalo boju proti terorizmu.

Na Bližnjem vzhodu, ki je po eni strani zibelka skrajnega islama, po drugi strani ravno med muslimani prihaja do obsodbe skrajništva. Kot poroča Radio Ognjišče, je v Pakistanu petsto imamov podpisalo izjavo, s katero se zavezujejo boju proti terorizmu, v dokumentu pa zapovedujejo, da nihče ne sme biti ubit iz verskih razlogov. To je zgodovinski korak za islamsko republiko Pakistan, v kateri večkrat prihaja do nasilnih napadov na manjšine, na kristjane in na manjvredne ter nepravoverne muslimanske ločine.

Dokument vsebuje posebno poglavje o Asii Bibi, krščanski materi, ki je bila obsojena na smrt zaradi bogokletja, kljub nedavni oprostilni sodbi pa zaradi pritožbe ne sme zapustiti države. V izjavi piše, da se morajo njenemu primeru posvetiti prednostno.

Izjava v sedmih točkah opisuje, kako zagotavljati versko svobodo in obsoja umore na podlagi verskega prepričanja, saj islam tega ne uči. Imami se zavzemajo za pravico vseh verskih skupnosti do organizacije dogodkov in za prepoved gradiva, ki spodbuja sovraštvo med religijami.

Vlada bi morala po njihovem prepričanju zagotoviti varnost življenja in imetja vsem nemuslimanom ter preganjati tiste, ki želijo napasti njihova svetišča. Pozivajo jo, naj sprejme narodni akcijski načrt proti skrajništvu.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: Radio Ognjišče

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh