Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

P. Lombardiju najvišje francosko častno priznanje

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 24. 02. 2017 / 10:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

P. Lombardiju najvišje francosko častno priznanje

P. Federico Lombardi je bil dolga leta tiskovni predstavnik Svetega sedeža.

P. Federico Lombardi, predsednik Fundacije Joseph Ratzinger - Benedikt XVI., je minulo sredo prejel najvišje francosko časno priznanje, legijo časti. Nagrado mu je v imenu francoskega predsednika predal francoski veleposlanik pri Svetem sedežu Philippe Zeller. P. Lombardi je na slovesnosti dejal, da je bil zelo ganjen, ko je izvedel za odločitev, obenem pa so na plan privreli daljni spomini in globoka čustva, vezana na Francijo in francoski jezik.

P. Lombardi, ki je bil dolga leta tiskovni predstavnik Svetega sedeža, je dejal, da je Francijo vedno občutil kot deželo, ki mu je bila domača in ljuba. Rodil se je na severu Italije, na območju, ki meji s Francijo, njegovi starši so govorili tudi francosko.

Posebej je spomnil na svoje delo za papeža in različne vatikanske ustanove, ki je bilo pogosto vezano tudi na Francijo, njen narod in njeno kulturo. Častno priznanje zato sprejema ne toliko zase, ampak za osebe, ki so z njim sodelovale v različnih ustanovah in tako pomagale tudi pri delu za Francijo – in ravno tem p. Lombardi želi posvetiti prejeto priznanje. Posebej je izpostavil Radio Vatikan, kjer so si prizadevali, da bi papežev glas dosegel Francijo in vsa francosko govoreča območja. Lombardi je bil dolga leta tudi direktor Radia Vatikan in direktor vatikanske televizije.


Vir: Radio Vatikan
Foto: RV / ANSA

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh