Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otroci so krepili bralne mišice!

Za vas piše:
M P
Objava: 10. 01. 2015 / 11:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Otroci so krepili bralne mišice!

Na 3. srečanju Bralne mišice so se otroci srečali s pesnicama Berto Golob in Barbaro Kastelec. Oglejte si posnetek!

V soboto, 10. januarja, je založba Družina ponovno pripravila "bralne mišice" za otroke. Gre za dogodke, s katerimi otroke spodbujamo k branju tako, da se srečajo s pisatelji, pesniki, ilustratorji in drugimi ustvarjalci in ljubitelji knjig. 

Tokratno srečanje je bilo že tretje po vrsti. Gostji sta bili pesnici Berta Golob in Barbara Kastelec, ki sta napisali knjigi Oče naš in Zdrava, Marija! Gre za slikanici, namenjeni najmlajšim, v katerih besedilo molitve spremljajo kratki in zveneči verzi ter bogate ilustracije slovenskih ilustratork. Otrokom sta se najprej predstavili, nato pa jim prebrali svoje verze. Otroci so kar sami ugotavljali konce kitic, saj so iz besed ugotovili, kaj se rima in kako se bo kitica končala. 

Da imajo otroci izostren čut za rime in ritem, smo ugotovili ob delavnicah, na katerih smo jih spodbujali k rimanju besed in sestavljanju verzov. Tako so nastale preproste otroške pesmice, otroci pa so postali pozorni na to, kako zvenijo besede. Za darilce so prejeli še eno pesem, starši so lahko prelistali časopis Družina, revije naše založbe ter kupili slikanici. 

Bralne mišice bodo spet zbrale otroke in njihove starše 7. februarja, ko bo naša gostja pisateljica Mateja Gomboc. Takrat se bodo že zgodile v prenovljenih prostorih Galerije Družina. 

V oktobru so bralne mišice gostile Karla Gržana, ki je otrokom predstavil svojo novo knjigo Jezusovi mali učenci, novembra pa Gregorja Čušina, ki je otroke navduševal za Sveto pismo. V decembru so bralne mišice prišle kar na dom k otrokom. 

Vabimo vas, da si ogledate filmček, ki je nastal na srečanju: https://www.youtube.com/watch?v=lO_9Lrrc-tk

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh