Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otroci Fukušime bodo premagali jedrsko tragedijo

Objava: 05. 08. 2011 / 08:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Otroci Fukušime bodo premagali jedrsko tragedijo

Osnovnošolci so papežu Benediktu XVI. povedali, da si bodo prizadevali 'za obnovo svojega čudovitega mesta'.

Dvajset osnovnošolskih otrok s severovzhodne Japonske je papežu Benediktu XVI. obljubilo, da 'nikoli ne bodo izgubili upanja' v luči tragične nesreče, ki je njihovo deželo doletela v letošnji pomladi.

Osnovnošolci so v Italijo pripotovali iz japonskega mesta Ofunato, svetega očeta pa so pozdravili ob zaključku sredine splošne avdience v Castelgandolfu, kot je poročal vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano'.

Ofunato je obalno mesto, ki je bilo deležno močnega radioaktivnega sevanja iz jedrske elektrarne v Fukušimi, poškodovane zaradi potresa in cunamija na Japonskem 11. marca letos.

Otroci so papežu Benediktu XVI. povedali, da imajo 'močno voljo do življenja in prenove' in da si bodo prizadevali 'za obnovo svojega čudovitega mesta'. Zagotovili so, da 'nikoli ne bodo izgubili nasmeha z obrazov', saj je nasmeh vedno znamenje upanja.

Kot simbol upanja je župan japonskega mesta Hokuto, Masaši Širakura, papežu Benediktu XVI. izročil cvetočo češnjevo vejico. Ta volja do prenove, je pojasnil, je enaka tisti, ki je v novo življenje pomagala mestu Nagasaki po jedrski eksploziji 9. avgusta 1945. Češnjevi cvetovi so bili prvi, ki so zacveteli le trideset dni po tragediji, na veliko presenečenje vseh prebivalcev. Takrat so postali simbol upanja, je pojasnil župan Širakura.

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh