Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Osebno opravičilo papeževe napadalke

Objava: 14. 01. 2010 / 08:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Osebno opravičilo papeževe napadalke

Kratko srečanje Susanne Maiolo s svetim očetom ob koncu včerajšnje generalne avdience

Italijanska Švicarka Susanna Maiolo, ki je pred začetkom božične polnočne maše v baziliki sv. Petra skočila na svetega očeta in ga podrla na tla, se je papežu Benediktu XVI. osebno opravičila za neljubi dogodek. Papež in njegova 25-letna napadalka sta se srečala ob koncu včerajšnje generalne avdience. Kot je po srečanju sporočil papežev tiskovni predstavnik pater Federico Lombardi, je Benedikt XVI. opravičilo sprejel.

Sveti oče je povprašal po počutju mlade Švicarke, ki sta jo med avdienco spremljala dva družinska člana, ter ji zaželel čim boljšega zdravja. Kot je pojasnil p. Lombardi, je preiskava dogodka sicer še vedno v teku, srečanje po avdienci pa nanjo nima nikakršnega vpliva.

Maiolova, ki je bila že v Švici na psihiatričnem zdravljenju, je med vstopno procesijo v baziliko sv. Petra pred začetkom polnočne maše preskočila varnostne ovire, da bi se približala papežu. Varnostniki so jo zgrabili, pri tem pa je Maiolova ujela papeževo štolo , zaradi česar je sveti oče izgubil ravnotežje in padel. Padel je tudi francoski kardinal Roger Etchegaray, ki si je pri padcu zlomil kolk in je bil operiran v rimski kliniki Gemelli.

Maiolova je podoben ‘poskus’ ob Božiču v baziliki sv. Petra naredila že pred letom dni. Po zadnjem dogodku je nekaj časa preživela na opazovanju v psihiatrični kliniki v okolici Rima, ob koncu tedna pa so jo odpustili in jo predali v oskrbo njeni družini.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh