Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Osebno o izkušnji duhovne zlorabe

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 25. 09. 2024 / 07:44
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.09.2024 / 11:32
Osebno o izkušnji duhovne zlorabe
Dragica Čepar, predstavitev knjige. FOTO: Mojca Purger

Osebno o izkušnji duhovne zlorabe

Dragica Čepar je posvečena članica Marijinega dela (Gibanje fokolarov). V knjigi Sledovi luči in teme, ki je izšla pri založbi Iskreni, je opisala svojo življenjsko zgodbo, ki je bila zaznamovana z bolečino zaradi izključitve iz Gibanja.

V knjigi s podnaslovom Moja kalvarija v Gibanju fokolarov je Dragica Čepar opisala, kako je v mladosti odkrila klic v posvečeno življenje in z zanosom vstopila v Gibanje. Delovala je v Zagrebu in Splitu. Vrsto let je na različnih dogodkih Gibanja prevajala. V času razpada Jugoslavije se je zavzela za priznanje neodvisnosti narodov, prej združenih v skupno tvorbo, in za prevajanje v nacionalne jezike, zaradi česar je bila deležna neodobravanja in celo klofute. Kamen spotike je predstavljalo tudi njeno prizadevanje za manj avtoritaren način vodenja skupnosti.

Na predstavitvi knjige v knjižnici Prežihovega Voranca na Viču je Dragica Čepar v pogovoru z italijansko novinarko Federico Tourn povedala, da je knjigo napisala, ker je čutila, da je tako prav, iz ljubezni do resnice in do Cerkve. "Tudi za to, da bi mnogi drugi, ki se znajdejo v taki situaciji, tukaj našli luč. Dolgo sem mislila, da sem edina, ki se ji je to zgodilo," je dejala.

Duhovne zlorabe niso...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh