Oprostite, kje pa je solata?
Oprostite, kje pa je solata?
Gospa Andreja, zanimivo pripombo ste podali, ki je, moram priznati, še kako resnična. Ko sem sama gostja na podobnih srečanjih, kjer si ne morem izbirati jedi po lastni presoji, pogosto enako kot vi opažam, da na krožnikih le redko vidimo kak kos zelenjave. Če že, potem je zelenjavna zgolj juha (ki je je navadno le za vzorec), v predjedi je morda kak tanek lasek korenčka, da vrhunski kuharji pokažejo spretnosti rezanja zelenjave, pri glavni jedi je zgolj kaka kapljica omake, v kateri je morda sled zelenjave. Solate prav tako ni.
V takšnih kuhinjah se zavedajo pomena zdrave prehrane, o tem sem prepričana. Vendar je težko biti inovativen in nekaj posebnega kot kuhar, če gostom ponudiš zgolj skledico motovilca s trdo kuhanim jajčkom. Trend je v novih tehnikah, v izkazovanju spretnosti in v iskanju zares neznanih sestavin, ki so navadno manj cenjene, jih praviloma zavržemo ali gostje zanje še slišali niso. Danes je modno, če si drugačen, poseben.
Slutim, da me sprašu...