Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Opravičilo tudi za genocid nad afroameriškimi otroki?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 07. 2016 / 08:25
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Opravičilo tudi za genocid nad afroameriškimi otroki?

Kardinal Napier: v ZDA so splavi štirikrat pogostejši pri temnopoltih ženskah.

Če si opravičilo po mnenju papeža Frančiška zaslužijo istospolno usmerjeni, potem si ga gotovo tudi Afroameričani, in sicer zaradi grozljivo visokega števila splavov, je na družbenem omrežju Twitter zapisal kardinal Wilfred Napier, nadškof v Durbanu v Južnoafriški republiki.

Pred nekaj dnevi je južnoafriški kardinal zavrnil predlog münchenskega nadškofa kardinala Reinharda Marxa, da bi se morala se katoliška Cerkev opravičiti istospolno usmerjenim zaradi svoje pristranosti in pozitivno ovrednotiti istospolna partnerska razmerja.

V svojem sporočilu na družbenem omrežju Twitter se kardinal Napier sklicuje na statistične podatke Guttmacherjevega inštituta o splavih v Združenih državah Amerike. Od legalizacije splava, ki ga je vrhovno sodišče potrdilo leta 1973, je bilo v ZDA opravljenih več kot 57 milijonov splavov. Med ženskami afro-ameriškega porekla so splavi štirikrat pogostejši kot med belopoltimi Američankami.

Število predstavlja pravi »genocid«, če ob tem upoštevamo podatek, da je 31 % splavov opravljenih pri temnopoltih ženskah, te pa predstavljajo 13 % ženskega prebivalstva v ZDA. 63 % Američank je svetlopoltih, med njimi pa je opravljenih 37,7 % splavov, kardinal Napier navaja statistične podatke. »Ali ni to nekaj, za kar bi se morali opravičiti?«, se v luči izsledkov sprašuje južnoafriški kardinal.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh