Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odprtje mednarodne razstave 'Evharistični čudeži po svetu'

Objava: 22. 04. 2010 / 12:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odprtje mednarodne razstave 'Evharistični čudeži po svetu'

Razstava bo na ogled v Muzeju krščanstva na Slovenskem

Muzej krščanstva na Slovenskem v Stični bo v ponedeljek, 3. maja 2010, ob 18.00 odprl mednarodno razstavo Evharistični čudeži po svetu, ki jo je finančno omogočilo Ministrstvo za kulturo RS. Razstavo bo odprl ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres, na ogled pa bo do 19. septembra 2010, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK.

Slovenska razstava je skrčena različica mednarodne razstave o evharističnih čudežih Miracoli Eucaristici nel mondo, ki jo je pred leti pripravil Carlo Acutis (1991–2006) iz Milana pod patronatom Svetega sedeža (Instituto San Clemente I. Papa e Martire, Ufficio catechistico della Congregazione per la dottrina della Fede). Celotno razstavo, na kateri je zbranih in predstavljenih stodvainštirideset cerkveno priznanih evharističnih čudežev, si je mogoče ogledati na spletni strani http://www.miracolieucaristici.org/.

Na razstavi Evharistični čudeži po svetu bo na ogled izbor petdesetih osrednjih evharističnih čudežev, ki so se zgodili v preteklih stoletjih na različnih delih sveta. Med njimi bo predstavljena tudi slovenska mistikinja Magdalena Gornik z Gore pri Sodražici (1835–1896), katere primer še čaka na uradno priznanje. Evharistični čudeži bodo razporejeni po državah, razdeljeni pa bodo v devet skupin glede na vrsto čudeža:

- Duhovnikov dvom o resničnosti Jezusove navzočnosti, posvečena hostija krvavi ali se spremeni v krvaveče meso, posvečeno vino se spremeni v kri.
- Ljudje v hostiji ali namesto hostije vidijo Kristusa.
- Meso in kri sta do danes ohranjena.
- Ohranjen okrvavljen korporal.
- Posvečene hostije krvavijo, posvečeno vino se spremeni v človeško kri.
- Ukradene ali oskrunjene posvečene hostije krvavijo, posvečeno vino se spremeni v kri.
- Evharistični svetniki in drugi primeri.
- Živali častijo Jezusa v evharistiji.
- Mrtve stvari častijo Jezusa v evharistiji.

Vabljeni na ogled!

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh