Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odprtje gostinskih lokalov v dveh regijah

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 04. 03. 2021 / 17:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.03.2021 / 17:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odprtje gostinskih lokalov v dveh regijah

Odprtje gostinskih lokalov v dveh regijah

Gre za enotedensko testno obdobje z začetkom v ponedeljek, 8. marca.

Ukrep popolnega zaprtja gostinskih lokalov se bo v dveh regijah delno sprostil v ponedeljek. FOTO: STA



»Veseli me, da smo prišli do točke, ko lahko ponovno zaženemo del gostinske dejavnosti, saj si na ministrstvu za sproščanje prizadevamo že dalj časa. Vendar je treba poudariti, da ta sprostitev prinaša izjemno odgovornost. V kolikor bodo, po sprostitvi ukrepov, v teh regijah okužbe narasle, bo ponujanje gostinskih storitev na terasah prepovedano za rumeno fazo. Zato apeliram tako na gostince kot tudi na goste: ravnajmo odgovorno in spoštujmo ukrepe, da se lahko čim prej vrnemo v normalno življenje.«

Tako je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek s čivkom napovedal ponovno odprtje gostinskih storitev na terasah in vrtovih gostinskih lokalov v dveh slovenskih statističnih regijah v rumeni fazi, posavski in jugovzhodni, od ponedeljka, 8. marca 2021, naprej, seveda ob upoštevanju strogih higienskih ukrepov. Po njegovih besedah gre za enotedensko testno obdobje, ki bo veljalo kot pokazatelj, ali se lahko tak model sproščanja varno izvaja tudi drugod po državi, kjer je epidemiološka slika ugodna.



Med pogoji za opravljanje gostinske dejavnosti v rumenih regijah so tudi: delovni čas kvečjemu med 6. in 19. uro; dovoljena strežba le za mizami; največ 4 osebe za eno mizo; vsaj enoinpolmetrska razdalja med osebami in vsaj 3 metri razdalje med robovi miz; razkuževanje miz pred menjavo gostov; največje dovoljeno število oseb je izračunano glede na velikost terase ali vrta; obvezno tedensko testiranje zaposlenih v gostinskih lokalih. Vstop v notranje prostore bo dovoljen izključno v primeru uporabe sanitarij.

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh