Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odprt postopek za beatifikacijo redovnice iz Auschwitza

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 10. 2015 / 10:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odprt postopek za beatifikacijo redovnice iz Auschwitza

Judinja Maria Aloysia Luise Löwenfels se je leta 1935 spreobrnila v katoliško vero.

Za katoliško redovnico Mario Aloysio Luiso Löwenfels(1915-1942), ki je bila umorjena v koncentracijskem taborišču Auschwitz, so vnemški škofiji Limburg odprli postopek za beatifikacijo. Apostolskiadministrator škofije, pomožni škof Manfred Grothe, je teologom in zgodovinarjemv začetku tedna naročil, naj pričnejo s preučevanjem življenja, mučeniške smrtiin izvršenih čudežev redovnice iz Dernbacha.



Postulatorka beatifikacijskega postopka je redovnica Christiane Humpert, ki najbi že vse svoje življenje zbirala podatke, zapise in izjave Marije Alojzije.Pokojna je pričevala za vero kot mučenka, je pojasnila Humpertova. Častijo jokot ženo, ki je »odločno« stopala po poti, na katero jo je zapeljal Bog.

Löwenfelsova se je rodila v judovski družini, po navedbah župnije Limburg pa seje leta 1935 spreobrnila v katoliško vero. Leta 1937 je vstopila v red »UbogihJezusovih služabnic«, ki se imenujejo tudi sestre iz Dernbacha. Prevzela jeredovno ime Marija Alojzija in se zaradi nacistične okupacije umaknila vsamostan na Nizozemskem. Ponudbe reda, naj se odpravi v Anglijo, in brata, najse izseli v Združene države Amerike, je redovnica zavrnila.

2. avgusta 1942 so jo v Geleenu aretirali in z drugimi duhovniki in redovnikijudovskega rodu, med njimi je bila tudi sv. Edith Stein, odpeljali v Auschwitz.Njena smrt v plinski celici je zabeležena 9. avgusta 2015.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh