Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odprimo srce za močna velikonočna sporočila

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 09. 04. 2019 / 09:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.04.2019 / 10:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odprimo srce za močna velikonočna sporočila

Odprimo srce za močna velikonočna sporočila

Vse srce bogoslužnega leta je v aprilu, piše v uvodu nove številke Magnificat br. Miran Špelič.
Vse srce bogoslužnega leta je v aprilu, piše v uvodu nove številke Magnificat br. Miran Špelič, saj ima veliki teden, velikonočno tridnevje in velikonočno osmino. »Odprimo še svoje srce za močna sporočila, ki nam jih posreduje ta sveti čas, in vstopimo vanj z iskreno molitvijo.«

Če bi želeli z Magnificatom moliti križev pot, v njem najdete tudi premišljevanja za vseh 14 postaj, in to v pesniški obliki. Pri Božjem grobu lahko molite tudi ob besedilu o zadnjih Jezusovih besedah, ki je objavljeno v rubriki Družinski blagoslov.

Na naslovnici pa lahko občudujete sliko Rembrandta van Rijna z naslovom Nevera sv. Tomaža (1634), ki jo hrani Muzej Puškin v Moskvi. O njej piše ustanovitelj revije Magnificat Pierre-Marie Dumont. Marko Rijavec s psalmom 136 Usmili se me, Gospod slavi Gospodovo usmiljenje in dobroto. Medtem ko upokojeni mariborski nadškof Marjan Turnšek razmišlja o konkretnosti Božje ljubezni z odlomkom iz Svetega pisma Lectio divina: Jn 8,1-11, ki je evangelij 5. postne oz. tihe nedelje. Kako pa je sv. Hieronim razlagal Sveto pismo pojasnjuje br. Miran Špelič.

Za obogatitev polpraznih strani vam v tem mesecu nudimo misli Jacquesa Mourada, sirskega meniha, ki je bil pet mesecev talec teroristov Islamske države. Na koncu Magnificata pa so trije Cankarjevi velikonočni soneti.

Uredništvo slovenske izdaje Magnificata vsem molilcem in bralcem te revije želi, da bi tudi z njegovo pomočjo še globlje stopili v velikonočno skrivnost in ob križu ter praznem grobu utrdili vero v Jezusovo in naše vstajenje.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh