Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odnosi v Cerkvi so pomembni

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 11. 02. 2020 / 08:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.02.2020 / 11:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odnosi v Cerkvi so pomembni

Odnosi v Cerkvi so pomembni

Prva številka Cerkve danes v novem desetletju je posvečena vprašanju odnosov.
Prva številka Cerkve danes v novem desetletju je posvečena vprašanju odnosov.

Cerkev, ki je Kristusovo mistično telo, se odlikuje po dobrih odnosih. S tem je odlična oznanjevalka, saj oddaljeni skozi dobre odnose, ki so jih deležni s strani kristjanov, brž začutijo Kristusovo odrešenjsko delovanje. Dobri odnosi že sami po sebi evangelizirajo.

Ob svetovnem dnevu bolnikov se lahko najprej vprašamo, kakšen je naš odnos do bolnih, trpečih in invalidnih. Ob tem pa tudi, kakšen je odnos do ubogih, saj se ravno v odnosu preskrbljenih do ubogih kaže, kakšni ljudje so v resnici.

Urednik revije Cerkev danes je v uvodniku omenil, kako so kristjani v drugem stoletju pomagali okuženim s kugo. Niso se jih bali, temveč so pristopali k njim. Tako so dobili moralno verodostojnost.

»Cerkev ne sme postati gnezdo sporov in razdorov, saj s tem zanika samo sebe. Ko danes zdravimo te rane skozi ekumenizem, sledimo metodi, da se najprej moramo znati pogovarjati, si zaupati in si odpuščati, da bomo potem laže odpravljali razlike v nauku,« meni Branko Cestnik. Pomembni so tudi cerkveni odnosi v župnijah, skupnostih, skupinah. »Največ za dobre odnose v občestvu naredi tisti, ki nosi največjo odgovornost zanj. Če je župnik prijazen, odprt in vesele narave, se to nujno pozna na vsej župniji. Če je zagrenjen in vase zaprt, je vsa župnija ves čas na robu krize odnosov.«

Prav v času sprememb je dobro ohraniti dobre odnose. O tem so spregovorili Janez Poljanšek, Miča Grum, Matej Cepin in Aleksander Koren,v pogovoru pa so o »demitizaciji« klera in odnosih v župnijah spregovorili dr. Anna Hennersperger,p. Branko Cestnik, Ervin Mozetič, Andrej Poznič in Martin Golob.

V reviji Cerkev danes preberite tudi,kakšni so sodobni izzivi za identiteto duhovnikov, o prvem ljubljanskem škofu in industriji poslušnih ovac.

Kupi v trgovini

Novo
V nevarnem objemu morja
Proza
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh