Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Odločitev za misijone ni bila težka …«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 16. 09. 2020 / 11:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.09.2020 / 11:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Odločitev za misijone ni bila težka …«

»Odločitev za misijone ni bila težka …«

V Galeriji Družina informativno srečanje za delo v misijonih.

»Odločitev za misijone ni bila težka, ker so mi bili revni, obrobni ljudje vedno pri srcu. Ko sem bil star 18 let, sem šel v Ande, kjer sem srečal zelo revne ljudi, ki niso znali niti brati niti pisati. Bili so izkoriščani. Na teh izkustvih je potem vzklil tudi moj misijonski poklic,« se svojih misijonskih začetkov spominja Jože Adamič, ki že dolga leta deluje na Madagaskarju.

»Moj misijonski poklic se je rodil v otroških letih. V petem razredu sem poslušala predavanje salezijanskega misijonarja g. Mlinariča. V župniji nam je kazal diapozitive o burundijskih otrocih in nas povabil, da bi prišli z njim. To je bilo seme, ki je padlo na rodovitna tla, in začela se je razvijati želja, da bi šla med črnčke v Afriko. Postopno sem dojemala Božji klic in skušala nanj odgovarjati,« pa je o tem, kako je v njej klil misijonski poklic, spregovorila s. Zvonka Mikec, misijonarka v Mozambiku.

Kakšno pa je tvoje poslanstvo?

»Pojdite po vsem svetu in oznanite evangelij vsemu stvarstvu« (Mr 16,15). To spodbudo uresničujejo mnogi misijonarji na vseh koncih sveta. Kakšno pa je tvoje poslanstvo? Hrepeniš po lepšem in boljšem svetu? Je morda tvoje poslanstvo oznanjati Božjo besedo s svojim delom in življenjem? Te Bog kliče, da daruješ svoj čas in talente za ljudi v stiski? Si pripravljen narediti ta korak?

Začetek je zelo preprost, zagotavljajo v Misijonskem središču Slovenije: udeleži se informativnega srečanja za delo v misijonih, ki bo danes, v sredo, 16. septembra 2020, ob 17. uri v Galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani. Tam boš izvedel, kakšen je postopek in priprava za vse bodoče laiške misijonarje, ki bi želeli oditi v misijone za vsaj leto dni. V oktobru se že začnejo mesečne priprave. Prav prisrčno vabljeni!

S. Vesna Hiti, misijonarka v Burundiju, je na vprašanje, ali se je odločila prav – za misijonski poklic –, brez oklevanja odgovorila: »Ne bi se mogla bolje. To je bil pravi klic in pravi odgovor!«

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh