Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Odkrijmo rajski vrt na Zemlji!'

Objava: 24. 02. 2009 / 11:28
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Odkrijmo rajski vrt na Zemlji!'

Minuli petek je v Milanu potekal kongres z naslovom 'Turizem pred izzivi podnebnih sprememb'. Udeležence kongresa so v pismu pozdravili tudi vatikanski predstavniki, ki turiste pozivajo, naj med preživljanjem prostega časa spoštujejo človeka in stvarstvo ter naj se v času, ko se naš planet sooča s podnebnimi spremembami, na pot podajajo z etično zavestjo in polno mero zdrave pameti.

Po besedah kardinala Renata Martina in nadškofa Agostina Marchetta, predsednika in tajnika Papeškega sveta za pastoralno oskrbo preseljencev in popotnikov, je vsakdo, na različne načine, odgovoren za podnebne spremembe.

V pismu so opozorili na negativne učinke turizma na okolje, kot so denimo preobilica izpušnih plinov in tratenje naravnih virov, hkrati pa zaradi posledic podnebnih sprememb trpijo tudi turisti.

Turisti sicer igrajo ključno vlogo v gospodarski dinamiki sveta. Industrija spodbuja odpiranje novih delovnih mest, razvoj infrastrukture, promocijo kulture in varovanje naravnih okolij, s čimer naj bi se uspešno borili proti revščini.

Vatikanski predstavniki pozivajo k zdravemu ravnovesju med spodbujanjem gospodarske rasti in ‘parametri ekološkega spoštovanja’, saj ravno najrevnejše države običajno trpijo za najhujšimi posledicami, čeravno niso same odgovorne za količine strupenih plinov.

Kardinal Martino in nadškof Marchetto sta izpostavila tudi duhovne prednosti turizma. Potovanja so lahko priložnost za ‘spoznavanje bogastev Stvarstva, ki nam kaže neskončno dobroto in usmiljenje svojega Stvarnika in nam odpira vrata v odkrivanje Lepote, ki je Bog … Biti moramo trdno odločeni, da že na Zemlji odkrijemo rajski vrt in se spoprijateljimo z Bogom, naravo, s sočlovekom in sami s seboj’.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh