Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odklop na pravi način

Za vas piše:
Marija Mezeg
Objava: 03. 01. 2015 / 18:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odklop na pravi način

Izkušnja z Evropskega srečanja mladih v Pragi.

 

 

Današnji način življenja je za večino ljudi precej naporen in stresen.Tudi mladi pri tem niso nobena izjema, saj imajo poleg šole še veliko drugih dejavnosti,ki jim zapolnjujejo dneve. Zato jih večina nestrpno čaka počitnice, kjer selahko za nekaj časa »odklopijo« od vseh šolskih obveznosti. Poleg poletnih najtežjepričakujejo prav novoletne počitnice. Mnogo najstnikov že tedne pred nastopomnovega leta premišljuje in kuje načrte, kje in kako jih bo preživela, žal pa sevečina še vedno odloča za praznovanje in popivanje na ulicah, kar jim vsekakorne prinese resničnega počitka in potrebnega »odklopa« po katerem hrepenijo.

 

Eden izmed kvalitetnih in nepozabnih načinov preživljanja božičnihpočitnic je vsekakor Evropsko srečanje mladih. V eni izmed evropskih prestolnicse zbere na tisoče mladih, ki v druženju, molitvi, petju ter spoznavanju drugihnarodnosti pričakujejo novo leto. Letos smo bili v Pragi. Moja skupinica jebila nastanjena v precej odročnem mestecu. Družina, ki nas je gostila, je imelaza nas zelo nenavaden način življenja, tako da smo se soočili z mrazom,neredom, umazanijo, neznanjem angleščine itd. Ob prvem srečanju z gostiteljskodružino smo zato doživeli velik šok in bili trdno odločeni, da se za časmednarodnega srečanje preselimo v hostel.

 

Po premisleku pa smo se sklenili, da vendarle ostanemo in vse skupaj sprejmemokot izziv. V tednu dni smo prestali mnoge napore, vendar nas je medsebojnapomoč povezala med seboj. Soočili smo se s stvarmi, ki so nam v našem  svetu popolnoma tuje, vendar nas je vse tosamo okrepilo, predvsem pa sprostilo s čimer smo si nabrali moči za vseobveznosti, ki nas čakajo v novem letu. V noben drugem primeru se ne bi imelitako »hudo«.

 

Ena izmed najpomembnejših in najlepših stvari pa je seje zgodila prav pri družini, kjer smo bili nastanjeni. S svojim smehom, petjem inveseljem smo na gostiteljev obraz narisali težko pričakovani nasmešek ter mu vživljenje prinesi novo upanje. V njem smo namreč vzbudili občutek sprejetostiin koristnosti.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh