Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od teorije k praksi

Za vas piše:
Simon Potnik
Objava: 11. 09. 2024 / 07:51
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.09.2024 / 13:20
Od teorije k praksi
FOTO: Shutterstock

Od teorije k praksi

Danes se bomo zlili med apostole in doživeli enega ključnih trenutkov v Jezusovem življenju, ki razkriva njegovo identiteto in postavlja izziv vsakemu izmed nas. Jezus svojim učencem postavi vprašanje, ki je bistveno ne le zanje, ampak za vse človeštvo: »Kaj pa vi pravite, kdo sem?« Peter v trenutku razsvetljenja odgovori: »Ti si Kristus.«

Ko izpove vero v Jezusa kot Kristusa, Peter izreče nekaj, kar je globoko resnično. Toda to priznanje ne izhaja zgolj iz njegove modrosti ali izkušenj, temveč iz razodetja, ki ga je prejel od Boga. Gre za trenutek, ko Peter prestopi prag svojega dognanja, svojih izkušenj, sklepanja in stopi v svet vere. Vendar Jezus Petra hitro sooči z realnostjo, ki presega njegovo razumevanje – Kristusovo trpljenje in smrt.

Tukaj naletimo na ključen preobrat. Peter, ki je ravnokar izpovedal vero, se nemudoma spotakne ob misel, da bi njegov Gospod moral trpeti in umreti. To je trenutek, ko njegova človeška logika trči ob skrivnost križa, ki se mu zdi nesprejemljiva.

Peter tako postane podoba vsakega izmed nas. Ko se soočimo z Jezusovim vprašanjem »Kdo sem jaz zate?«, smo tudi mi postavljeni pred izziv, da svojo vero izpovemo ne le z besedami, ampak tudi z življenjem. To nas vodi k naslednjemu vprašanju: Kaj pomeni slediti Kristusu v našem vsakdanjem življenju?

V ugodnih...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh