Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Occupy-camp’ pred londonsko katedralo sv. Pavla mora stran

Objava: 23. 01. 2012 / 09:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Occupy-camp’ pred londonsko katedralo sv. Pavla mora stran

Tamkajšnje sodišče je odločilo, da se morajo protestniki umakniti, ti pa se bodo na razsodbo pritožili.

Neko londonsko sodišče je odločilo, da morajo protestniki proti kapitalizmu, pripadniki gibanja ‘Occupy’, ki so lansko jesen pred londonsko katedralo sv. Pavla v poslovnem središču britanske prestolnice postavili pravo šotorsko naselje, svoj ‘kamp’ zdaj vendarle odstraniti. Po navedbah britanskih medijev se je pristojni sodnik londonskega visokega sodišča pri svoji razsodbi skliceval na potrebno vzdrževanje ustreznih varnostnih in higienskih pogojev na trgu pred katedralo. Šotore je potrebno odstraniti tudi zato, da bo vernikom omogočen normalen dostop do njihovega svetišča.

Odvetnik gibanja ‘Occupy’ je po navedbah agencije Reuters napovedal, da se bodo protestniki v sedmih dneh po razsodbi nanjo zagotovo pritožili. Tožnik v omenjenem procesu je mesto London, ki si želi umik kampa pred katedralo sv. Pavla.

Pred svetovno znano anglikansko katedralo so protikapitalistični protestniki svoje šotore postavili že lanskega oktobra. Kmalu po njihovem prihodu so iz varnostnih razlogov svetišče za krajši čas zaprli, vendar so ga kasneje ponovno dali na razpolago vernikom in obiskovalcem.

Protest je poskrbel tudi za spor z anglikansko Cerkvijo zaradi ravnanja z udeleženci, zaradi česar sta odstopila dekan katedrale Graeme Knowles in eden izmed članov kapitlja.

Cerkveno vodstvo je protestnike vedno znova naprošalo, naj šotore odstranijo. Kasneje so pojasnili, da proti udeležencem protesta niso želeli ukrepati s pomočjo pravnih sredstev, pač pa so z njimi poskušali poiskati neposreden stik.

Kupi v trgovini

Novo
Cerkveni dokumenti (Nova serija, 41) - Upanje ne osramoti
Cerkveni dokumenti
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh