Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obisk muzejev za dementne: »Ko umetnost gradi mostove«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 24. 11. 2015 / 09:43
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obisk muzejev za dementne: »Ko umetnost gradi mostove«

Avstrijska Karitas bolnikom z demenco omogoča posebej vodene obiske muzejev.

Avstrijska Karitas bolnikom z demenco omogoča obisk muzejev, prirejen njihovim potrebam. Zasnova projekta z naslovom »Ko umetnost gradi mostove« je nastala v tesnem sodelovanju z izvedenci za umetnost in strokovnjaki za demenco. Prvi obisk muzeja za bolnike s to zahtevno boleznijo so pripravili 10. novembra letos na dunajskem Belvederu, v skupni pripravi pa so še ogledi drugih muzejev, kot so v začetku tedna sporočili z avstrijske Karitas.



Šest oseb iz dunajske ustanove Karitas za bolnike z demenco je 10. novembra obiskalo dvorec Belvedere, kjer so si ogledali umetnino »Pomlad v Dunajskem gozdu« Ferdinanda Georga Waldmüllerja. Poleg ogleda umetnine je bilo za obiskovalce odločilnega pomena, da so pri tem lahko vključili vse čute: butara šibja, posoda z mahom in listje so omogočili »otipljivo« doživetje.

Z omenjenim projektom želi avstrijska Karitas poudariti pomen bolnikov z demenco in njihovega sodelovanja v družbi. Oskrba takšnih bolnikov je v ospredju sestrskih ustanov Caritas Sozialis.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh