Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob slovesu bogoslužje v baziliki sv. Petra

Za vas piše:
SŠK
Objava: 03. 03. 2018 / 08:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.03.2018 / 14:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ob slovesu bogoslužje v baziliki sv. Petra

Slovenski škofje bodo obisk ad limina sklenili s slovesno sveto mašo v vatikanski baziliki.

Slovenski škofje bodo obisk ad limina sklenili s slovesno sveto mašo v baziliki sv. Petra v Rimu.



Somaševanje škofov in duhovnikov ob 9. uri in 30 minut bo v baziliki (pri oltarju ob katedri) vodil kardinal Franc Rode. Pri maši bodo sodelovali Slovenci, ki živijo v Rimu, ter romarji iz Slovenije.

S slovesnim bogoslužjem bodo škofje sklenili obisk ad limina na grobovih apostolov, ki ni samo pravno-administrativni dogodek, temveč bogoslužno dejanje in srečanje krajevnih Cerkva z naslednikom apostola Petra. Prvi obisk ad limina je opisan že v Svetem pismu, ko apostol Pavel v pismu Galačanom piše: »Pozneje sem po treh letih šel v Jeruzalem, da bi se spoznal s Kefom (Petrom), in pri njem sem ostal petnajst dni« (Gal 1,18).

Pod glavnim oltarjem bazilike svetega Petra v Rimu je shranjeno telo apostola Petra, v kripti cerkve pa so pokopani tudi mnogi papeži, vladarji ter kardinali. Gradnja sedanje bazilike se je začela 18. aprila 1506 in končala leta 1626. Čeprav je bazilika sv. Petra največja katoliška cerkev, je rimska stolna cerkev najstarejša krščanska bazilika in s tem sedež rimskega škofa bazilika sv. Janeza v Lateranu.

Vir: www.katoliska-cerkev.si
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh