Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob rojstvu otroka dar za lepšo prihodnost

Za vas piše:
STA
Objava: 02. 12. 2015 / 07:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ob rojstvu otroka dar za lepšo prihodnost

Ustanovitelj Facebooka ob rojstvu hčerke daruje 99 % delnic v dobrodelne namene.

Ustanovitelj in izvršni direktor družabnega omrežja Facebook Mark Zuckerberg in njegova žena Priscilla Chan sta prvič postala starša. Kot poročajo tuje agencije, sta rojstvo hčerke Maxime Chan Zuckerberg proslavila s tem, da bosta 99 % delnic podjetja Facebook darovala v dobrodelne namene.

Starša sta v dolgi, zelo osebni objavi na omrežju Facebook, največjem družbenem omrežju na svetu, napovedala, da bosta v času svojega življenja skoraj vse delnice podjetja namenila Pobudi Chan Zuckerberg, ki bo delovala na področju izobraževanja, zdravja in izgradnje močnejših družb.

Vrednost delnic trenutno znaša 45 milijard dolarjev. Iz podjetja so ob tem sporočili, da namerava 30-letni Zuckerberg še naprej obdržati večinski nadzor v Facebooku, zato v prihodnjih treh letih ne bo prodal več kot za milijardo delnic.

»Veva, da je to majhen prispevek v primerjavi z vsemi viri in darovi tistih, ki že delajo na teh področjih, vendar želiva narediti, kar lahko, in sodelovati skupaj z drugimi«, je zapisal Zuckerberg.

Zuckerberg in Chanova sta že doslej namenila večje vsote za dobrodelne namene. Za boj proti eboli sta darovala 25 milijonov dolarjev, 100 milijonov dolarjev sta namenila za šolski sistem v New Jerseyu.

Mark Zuckerberg je pred rojstvom hčerke napovedal, da bo imel dva meseca očetovskega dopusta. Ko je konec julija objavil vest, da z ženo pričakujeta otroka, je tudi razkril, da sta si za potomstvo prizadevala že več let, vendar sta tri otroke izgubila že v zgodnji nosečnosti.

Foto: Facebook / Mark Zuckerberg

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh