Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O slastnem siru

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 24. 07. 2024 / 07:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2024 / 08:04
O slastnem siru
FOTO: Krištof Koman

O slastnem siru

Tokrat imam za vas dva krasna recepta, pri katerih se sir res sijajno izkaže. Arancini so italijanska specialiteta, čeprav so v osnovi precej preprosta jed. Iz ostankov rižote sestavimo zmes, jo oblikujemo v kroglice in ocvremo. Povsem razumljivo je, da so arancini iz najrazličnejših rižot, lahko tudi iz kakšne povsem zeleno obarvane, ker smo jo pač naredili z grahom, ali iz rdeče, ker smo z rižem kuhali paradižnik. Največja skrivnost pa se nahaja v sredici – tam se skriva kocka sira, ki se v prerezani kroglici res privlačno raztopi.

Sir se čudovito raztopi tudi v takole popečenih gobicah in verjamem, da so se vam pocedile sline.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh