Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O rižoti

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 22. 05. 2024 / 09:19
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.05.2024 / 09:32
O rižoti
FOTO: Krištof Koman

O rižoti

Rižota z gobicami

Gobice v ponvi na malo maščobe popražimo, nato preložimo na krožnik. V ponev stresemo riž, ga kratek čas segrevamo, zatem prilijemo prvo zajemalko jušne osnove. Krepko mešamo, da se začne v omako sproščati škrob. Ko voda izpari, prilijemo novo ter tako ponavljamo skoraj do konca kuhanja. Vsekakor solimo, popramo po okusu.

Proti koncu prilijemo smetano, vrnemo gobice v ponev, začinimo s strtim česnom in majaronom. Ko je riž kuhan, krepko vmešamo še maslo in parmezan.

Kremasta rižota s pestom mlade čebule

Za pesto damo v sekljalnik grobo narezane čebule z listi, pinjole, med sekljanjem počasi prilivamo olje, da dobimo namazu podobno mešanico. Solimo.

V ponev stresemo riž, ga kratek čas segrevamo, zatem prilijemo prvo zajemalko vode. Krepko mešamo, da se začne v omako sproščati škrob. Ko voda izpari, prilijemo novo ter tako ponavljamo skoraj do konca kuhanja.

Proti koncu vmešamo pesto. Ko je riž kuhan, kr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh