O rižoti
O rižoti
Rižota z gobicami
Gobice v ponvi na malo maščobe popražimo, nato preložimo na krožnik. V ponev stresemo riž, ga kratek čas segrevamo, zatem prilijemo prvo zajemalko jušne osnove. Krepko mešamo, da se začne v omako sproščati škrob. Ko voda izpari, prilijemo novo ter tako ponavljamo skoraj do konca kuhanja. Vsekakor solimo, popramo po okusu.
Proti koncu prilijemo smetano, vrnemo gobice v ponev, začinimo s strtim česnom in majaronom. Ko je riž kuhan, krepko vmešamo še maslo in parmezan.
Kremasta rižota s pestom mlade čebule
Za pesto damo v sekljalnik grobo narezane čebule z listi, pinjole, med sekljanjem počasi prilivamo olje, da dobimo namazu podobno mešanico. Solimo.
V ponev stresemo riž, ga kratek čas segrevamo, zatem prilijemo prvo zajemalko vode. Krepko mešamo, da se začne v omako sproščati škrob. Ko voda izpari, prilijemo novo ter tako ponavljamo skoraj do konca kuhanja.
Proti koncu vmešamo pesto. Ko je riž kuhan, kr...