Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O muškatnem oreščku in cimetu

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 07. 08. 2024 / 13:23
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2024 / 16:38
O muškatnem oreščku in cimetu
FOTO: Krištof Koman

O muškatnem oreščku in cimetu

Jabolčna dišavna pita s krhkim posipom

Sestavimo krhko testo in ga pritisnemo ob dno modela, da je povsod lepo enakomerno debel. Večkrat ga prebodemo z vilicami in 10 minut pečemo pri 210 stopinjah. Medtem hitro pomešamo sestavine za posip in posebej pripravimo še nadev: jabolka grobo nasekljamo, da še ostanejo v koščkih, in pomešamo s sladkorjem ter začimbami.

Model vzamemo iz pečice, nadevamo z jabolki, potresemo s testenim posipom in vrnemo v pečico za 20 minut, da rob testa lepo porjavi.

Špinača na različne načine

Špinačo (ali blitvo) blanširamo, nato vodo odcedimo.

Na malo maščobe popražimo česen, nato dodamo špinačo, prilijemo vodo in odkrito kuhamo 5 minut. Začinimo s soljo, muškatnim oreščkom, dodamo malo kisle smetane (ali mleka, sladke smetane), vse pa sesekljamo s paličnim mešalnikom.

Če razredčimo z več vode, dobimo juho. Priloga ali juha je bolj kremasta, če česen prepražimo na maslu, naredimo bešamel, vanj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh