Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako naj se z otroki pogovarjamo o LGBTQ+?

Za vas piše:
Neža Novak
Objava: 07. 08. 2024 / 10:26
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2024 / 20:32
Kako naj se z otroki pogovarjamo o LGBTQ+?
Tudi majhni otroci nas lahko presenetijo z vprašanjem o odnosih LGBTQ+. FOTO: Shutterstock

Kako naj se z otroki pogovarjamo o LGBTQ+?

Ovinkarjenje in izmikanje pogovoru z otrokom bo v njegovo notranje doživljanje vneslo še več nemira in dodatna vprašanja.

Svet in družba nam želita vsiliti raznorazne »normalnosti«, ki naj bi jih v polnosti tolerirali. Tako se katoliški starši večkrat znajdemo v stiski, kako z otroki govoriti o LGBTQ+ zvezah, njihovih družbenih akcijah in miselnosti, ki jo želijo vsiliti našim otrokom.

Naj nas ne bo strah

Hudič najbolj uživa, če v nas vnaša dvom; če dvomimo o tem, kaj je pravilno razmišljanje v odnosu do LGBTQ+ oseb. Za začetek se je dobro vprašati, česa točno nas je strah in ta strah raziskati pri sebi ter ga morda celo razrešiti, se opremiti z dejstvi in poiskati kakšno podporo v obliki brošur, podobno mislečih prijateljev, morda s pogovorom s strokovnjakom … Molitev k Svetemu Duhu, s priprošnjo po pravih besedah, sočutnem pogovoru in jasnosti, nas bo umirila in Bog bo gotovo podprl naša prizadevanja v pogovoru o tej temi v naši družini. Pri debati se kot katoličani lahko opremo na jasnost Svetega pisma, ki že v Stari zavezi jasno pove, da je Bog ustvaril moškega in žensko, da b...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh