O kruh(k)ih
O kruh(k)ih
Pohane šnite
V globokem krožniku razžvrkljamo jajce z mlekom. Rezino kruha potopimo v jajčno mešanico, dvignemo, da odteče, kar je odveč, nato jo položimo na ponev na malo vroče maščobe. Ponovimo z naslednjimi rezinami, kolikor je prostora v ponvi.
Po minuti pogledamo, ali je spodnja stran kruhove rezine že ocvrta, nato jo obrnemo in na kratko pečemo/cvremo še po drugi strani. Tako spečemo vse. Pohane šnite ponudimo tople s sladkimi ali slanimi dodatki.
Kruhove kocke
Kruh narežemo na čim manjše kocke in jih stresemo v ponev. Začnemo segrevati, pri tem se začnejo sušiti. Po približno 2 minutah jih poškropimo z oljem, hitro pretresemo ponev in dalje pečemo še okoli 5 minut nad šibkim do srednje močnim plamenom, da kocke postanejo hrustljave. Pazimo, da se ne žgejo in da se olje ne kadi. Ko so že skoraj gotove, v ponev dodamo še zelišče ali sesekljan česen. Kruhove kocke so imeniten dodatek na zelenjavni juhi.