Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O kruh(k)ih

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 10. 05. 2023 / 08:11
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2023 / 08:26
O kruh(k)ih
FOTO: Krištof Koman

O kruh(k)ih

Pohane šnite

V globokem krožniku razžvrkljamo jajce z mlekom. Rezino kruha potopimo v jajčno mešanico, dvignemo, da odteče, kar je odveč, nato jo položimo na ponev na malo vroče maščobe. Ponovimo z naslednjimi rezinami, kolikor je prostora v ponvi.

Po minuti pogledamo, ali je spodnja stran kruhove rezine že ocvrta, nato jo obrnemo in na kratko pečemo/cvremo še po drugi strani. Tako spečemo vse. Pohane šnite ponudimo tople s sladkimi ali slanimi dodatki.

Kruhove kocke

Kruh narežemo na čim manjše kocke in jih stresemo v ponev. Začnemo segrevati, pri tem se začnejo sušiti. Po približno 2 minutah jih poškropimo z oljem, hitro pretresemo ponev in dalje pečemo še okoli 5 minut nad šibkim do srednje močnim plamenom, da kocke postanejo hrustljave. Pazimo, da se ne žgejo in da se olje ne kadi. Ko so že skoraj gotove, v ponev dodamo še zelišče ali sesekljan česen. Kruhove kocke so imeniten dodatek na zelenjavni juhi.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh