Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O ješprenju

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 29. 10. 2024 / 10:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.10.2024 / 11:08
O ješprenju
FOTO: Krištof Koman

O ješprenju

Ješprenjota z gobicami

Namočen ješprenj v loncu z dovolj slane vode kuhamo 45 minut, da se že lepo zmehča.

V ponvi na čebuli in kockah slanine prepražimo narezane gobice, potem vmešamo že na pol kuhan ješprenj in prilijemo za 2 kozarca jušne osnove. Zavremo in kuhamo z rahlim brbotanjem dalje. Vsekakor solimo, popramo in začinimo s šetrajem. Kuhamo še približno pol ure, po potrebi dodajamo vodo, da se ješprenj lepo zmehča.

Ješprenjeva solata z vložninami

Namočen ješprenj v loncu s slano vodo kuhamo največ eno uro, da se dovolj zmehča, a še ohrani nekaj čvrstosti. Oplaknemo ga na rešetu pod tekočo hladno vodo in ohladimo v skledi. Dodamo na koščke narezane različne vložnine, nato pa vmešamo majonezo, jogurt in solato okisamo. Dobro premešamo in ponudimo kot hranljivo solato ob pečenem zrezku ali siru za žar.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh