Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O evtanaziji in o zdravnikih dvoživkah

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 05. 06. 2024 / 08:08
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.06.2024 / 16:02
O evtanaziji in o zdravnikih dvoživkah
Stane Repše. FOTO: Osebni arhiv

O evtanaziji in o zdravnikih dvoživkah

Zelo me moti, ker se danes toliko razpravlja in »politizira« o evtanaziji, o zdravnikih dvoživkah in sploh o zdravstvu. Celo nekateri zdravniki, ki so bili na odločujočih administrativnih položajih v zdravstvu, zagovarjajo evtanazijo, govorijo o zdravnikih dvoživkah, zdravstvo pa kar propada. To »politiziranje« jemljem kot posmehovanje poslanstvu zdravnika in zdravnikom, s tem torej tudi mojemu »življenju« in delu.

Izpostavil bom prof. Dušana Kebra, zato ker je javno tako zelo (pre)glasen, tako o dvoživkah kot o evtanaziji. Torej mi ne more očitati, da kršim njegovo zasebnost, saj se izpostavlja on sam! In bil je eden prvih, ki je imel ob službi v UKC/Ministrstvu za zdravje svoje podjetje Educatio Medica. Dolga leta je organiziral tečaje (obvezne) za mlade zdravnike v hotelu LEK (povezava s farmacevtsko firmo!) v Kranjski Gori in vsak vikend zaslužil večkratnik svoje plače v UKC. Administrativna dela pa so mu opravljali kar na Kliniki za žilne bolezni, kjer je bil predstojnik. S svojim političnim vplivom je dosegel, da so se takratni študentje, specializanti in tudi specialisti – internisti izobraževali (Wikipedija, enciklopedija) na teh tečajih!

V demokraciji pa imamo vsi iste pravice, mar ne? Torej lahko čisto mirno to tudi zapišem in citiram vir. Lahko pa bi navedel še marsikaj drugega.

In danes: kaj vse govori o zdravniških dvoživkah in kaj vse o skrajševanju življenja....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh